BATMAN / GERCÜŞ - Çukuryurt Ortaokulu

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dünya tarihi için bir dönüm noktası olarak kabul edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında, o büyük kararı ve milli iradeyi bir kez daha anıyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan eşsiz bir destandır. İstiklal Marşı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak olan milli bir mirastır. Bu büyük mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 103. yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve önemini bir kez daha hissediyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnetle anıyoruz. Tören sonunda Türkçe Öğretmenimiz Ömer ANDIÇ'ın düzenlemiş olduğu ''Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı '' adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Ock

2023/2024 I.Döne sonu karne günümüzden görüntüler.Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ara

EBAP Projesi kapsamında ilk/ortaokul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle oluşturduğumuz ''Okuma Grupları ''.Bu etkinlilkte okulumuzun çeşitli yerlerinde okuma yapıldı.

Ara

İsrafı önlemek,kaynakları daha verimli kullanmak,atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak ,yarınlara temiz bir dünya bırakmak için..sloganı ile yola çıkmış olan Sıfır Atık Projesini okulumuz 6. sınıf öğrencileri damacana şişesini ''Atık Pil Kutusuna ''dönüştürerek doğamıza katkıda bulundular.Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine ''Teknoloji Bağımlılığı'' konulu seminer verildi.Ömer ANDIÇ hocamızın verdiği seminerde ''ekran bağımlılığı ,televizyon bağımlılığı ,akıllı telefon bağımlılığı,sosyal medya bağımlılığı,internet bağımlılığı,oyun bağımlılığı ''konularında bilgilendirilme yapıldı.Bireysel önlemler ile teknolojinin akılcı ve kontrollü kullanımının mümkün olduğu seminerde vurgulandı.

Ara

Okulumuzda ortaokul öğrencilerimiz için Türk Medeniyet ve kültüründe sosyalleşme ve kültürel paylaşım araçlarından biri olan geleneksel Türk zeka ve strateji oyunu ''Mangala/Göçürge'' düzenlendi.Bu eğlenceli oyunu dü<enleyen Seyhan DİKENYOL hocamıza,öğrencilerimize ve emeği geçen diğer hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

EBAP Projesi kapsamında Mustafa FİDAN hocamız '' YEŞİLAY '' temalı seminer verdi.Seminerde ortaokul öğrencilerimiz tütün,alkol,uyuşturucu madde,teknoloji,kumar vb bağımlılıklarla mücadele ile ilgili bilgiler edindi.Hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

ÇEDES Projesi Aralık ayı değerimiz ''Yardımseverlik ve Merhamet ''konulu etkinliğimizi Hacer GERGEZ hocamız ve 7. sınıf öğrencilerimiz köyümüz yaşlılarına ev ziyareti yaparak gerçekleştirdiler.Yaşlılarımızın gündelik işlerine yardımcı oldular ve keyifli sohbet gerçekleştirdiler.Hocamıza ve öğrencilerimize duyarlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Projesi kapsamında Aralık ayı etkinliğimiz olan ''Anahtar Kelimlerden Hikaye Anlatma Yarışması ''okulumuzda ortaokul öğrencileriyle düzenlendi.Sınıf seviyelrine göre hazırlanmış kelimlerdenöğrenciler önce kelime kartlarını belirledi sonra verilen süre içerisinde kelimelerden anlamlı bir hikaye oluşturmaya çalıştı.Değerli jürimizin değerlendirmesi sonucu en çok puan alan üç öğrenci belirlendi.Oldukça keyifli geçen bu yarışmada emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda iki hafta boyunca sürenfutbol turnuvası gerçekleştirdik.Öğretmenlerimizin katılımıyla yaptığımız bu turnuvada kazanan ve madalyayı hak eden takım Mustafa FİDAN hocamızın takımı olmuştur.Yaşattıkları heyecandan dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum ) Projesi kapsamında Aralık Ayı Değerimiz '' Yardımsever ve Merhamet '' konusu okul panosuna işlendi.Bu kapsamda öğrencilerimiz okulumuz öğretmenlerinden Hacer GERGEZ önderliğinde köyümüz camiini temizlediler.

Ara

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası” okulumuzda öğrencilerimizle kutlandı. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılması, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulamaktı.