BATMAN / GERCÜŞ - Çukuryurt Ortaokulu

Ara

Fen Bilimleri öğretmenimiz Ayşe İrem YİĞİT okulumuz ortaokul öğrencilerine ''Özbakım ve Hijyen''konulu seminer verdi.Seminerde çocuklarımızın gelişim özelliklerine uygun olara kişisel bakımını üstlenebilmesi için gerekli olan becerilerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Ara

Kas

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor. Deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmek, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz sınıflarında deprem anındaki Yat-Korun-Tutun pozisyonunu aldı, tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki en güvenli alan olan basketbol sahasında toplandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yılında saygı,sevgi ve özlemle anıyoruz.Bize miras bıraktığı çağdaş,demokratik Türkiye Cumhuriyeti vizyonunu koruyarak ülkemizi aydınlık geleceğe hep beraber taşıyacağız.Ruhu şad olsun.

Kas

Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın,ıstırap anında şefkatin,farklılıklar karşısında hoşgörünün,savaşın en kızgın anında insancıllığın,merhametin,tarafsızlığın ve barışın simgesidir.Kızılay Haftamız kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılını okulumuzda coşkuyla kutladık.YAŞASIN CUMHURİYET!!

İstiklal mücadelemizin önderi,Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran,saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi çerçevesinde ''Her Yerde Okuyoruz.''adını verdiğimiz okuma etkinliğimize başladık.

'Her Yerde Okuyoruz''temasıyla Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi çerçevesinde okul bahçesinde kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik.Kitap okumanın yeri ve zamanı olmadığını öğrencilerimize kazandırmak,okuma bilincinin öğrencilerde yer edinmesini sağlamak adına okul içinde ve okul dışında etkinliğimiz devam edecektir.

Ekm

Öğrencilerin oyun ve fiziksel yolu ile yaşamları boyunca kullanacakları temel hareketleri aktif ve sağlıklı yaşam beceri stratejileri ile ilişkili olarak devam ettirmeleri ve sporla iç içe ve sağlıklı kalma bilinciyle hareket etmeleri amaçlanmıştır.

6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Etkinliği

Ekm

Okulumuz öğrencilerine Trafik Jandarma Ekipleri tarafından Temel Trafik Kuralları,yayaların karayolu üzerindeki hareket tarzları,bisiklet kullanırken dikkat edilecek hususlar,Alt-Üst ve yaya geçitlerinin kullanımının önemi ve İlk yardım konularında seminer verildi.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası  (27 Eylül-3 Ekim ) peygamberimizin örnek yaşayışını,mesajlarını yeniden hatırlamak,yeniden düşünmek ve layıkı ile anlamak için önemli bir haftadır.Hacer GERGEZ hocamızın hazırladığı program veli ve öğrenci katılımıyla gerçekleştirildi.

Kas

10 Kasım Ataürk´ü Anma Günü Programı okulumuzda yapıldı. Okulumuz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu program okulumuz bahçesinde yapıldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Deprem anında yapılması gereken çök_kapan_tutun hareketi ile ilgili tatbikatımız.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan dikme etkinliğimizden görüntüler..